Doorgaan naar hoofdcontent

Papieren boeken of toch digitaal?


“Heb je niet al genoeg boeken? ‘’  “Waarom koop je papieren versies? Je leest die boeken toch maar één keer”.   Nee, ik heb niet genoeg boeken, net zoals mensen die niet genoeg schoenen of tassen hebben. Ik koop papieren versies omdat ik het heerlijk vind om een echt boek in handen te hebben, de geur van het papier, het geluid wanneer ik een bladzijde omsla. En ja sommige boeken lees ik maar één keer, maar goede boeken lees ik vaker. En ik heb zowel een echte boekenkast als een digitale,  en er is natuurlijk altijd ruimte voor meer!

Ik heb een E-reader, van Kobo, alleen is hij nu kapot en ik  heb nog steeds geen nieuwe aangeschaft. Tijdens het reizen in de trein of op vakantie is een e-reader erg handig, vooral omdat je heel veel boeken mee kan nemen zonder een zwaar krat mee hoeft te nemen.  Ik heb in de laatste paar jaar ook best wat boeken verzameld. Wat ik ook fijn vind aan digitale boeken is dat ze een stuk minder ruimte innemen in je kast.

Papieren boeken hebben naast het voordeel dat ze lekker ruiken en het geluid ook het voordeel dat het mooi in je kast staat en dat je snel wat kan opzoeken. Dit laatste geld vooral voor studieboeken en kookboeken. Ik kan mijn studieboeken digitaal verkrijgen maar meestal kies ik dan toch voor de papieren versie omdat het leren een stuk fijner is. Dat het mooi in de kast staat is dan wel een erg overdreven reden, maar een boekendraak als ik vind het heel erg fijn wanneer een boekenserie dezelfde kaften heeft of wanneer het allemaal mooi bij elkaar staat. Dit lukt niet altijd, zeker dat laatste niet omdat ik op mijn kamers in Nijmegen niet genoeg ruimte heb voor alle boeken, dus een deel staat nog bij mijn ouders.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Forest of Thousand Lanterns by Julie C. Dao

Fairyloot October
book was a Villainous read about an Asian Evil Queen. I did not expected much of it because I do not like Snowwhite's story and I'm new to the Asian setting. I do think that Asian culture is very interesting to learn from and about.

Xifeng (shefung) is a poor girl who lives with her aunt in a little village in Feng Lu, all she has is the education her aunt taught her and her beauty. Her destiny is shown in the cards...to become the next Empress. So she set out towards the palace.... This is such a nice retelling from the POV of a villain! That is something I haven't read before. And I really liked it. Xifeng develops towards the Evil Queen and it is really nice to see that happen.


Dao has a really nice writingstyle, I couldn't put the book down. Even if you don't read as much as I do or if you are not as good in English you can still easily read this book.

☆☆☆☆,5

If you doubt to read this book, do it! The series/duology is called "The Rise o…

Spindle Fire by Lexa Hillyer

This is not just a retelling about Aurora, but also about another girl, never been told. About her sister Isabelle. These two sisters are very different, but grew up together in the castle. And while Malfleur is getting stronger, the kingdoms are divided. And the girls get separated.
This story is different from what I expected, I thought it would be more excitement. But although I was disappointed, it did read like a fairytale. It had a slow pace and that suit the story, the story about Sleeping Beauty. Because the writing wasn’t that fast paced I took my time reading, I even went three days without reading because I didn’t was drawn to it that much. I wish the story would have contained more excitement, more mystery and maybe folklore? I love Folklore and especially in fairytale books!
This is definitely a fairytale retelling that reads like a real fairytale, like Hunted by Meagon Spooner. Next year Hillyer will bring out another book “Winter Glass” I think that this will be a compa…