Doorgaan naar hoofdcontent

De Stravaganza serie geschreven door Mary Hoffman
Dit is een serie die al best lang geleden gepubliceerd is.
Ik denk niet dat veel mensen deze boeken hebben gelezen, maar ik heb ze nog steeds in mijn kast staan en ik heb lang gewacht op het laatste deel. Ook al is het een serie voor jongere lezers, wil ik de serie nog een keer lezen. Het is geen must om de boeken in de hier onder geschreven volgorde te lezen. Wel helpt het met het verhaal en de connecties tussen de (hoofd)personen.
Zoals je kan zien heeft het tweede boek een andere kaft, ik baal hier wel van dus ik denk dat ik dat boek nog wel een keer vervang..

De hoofdpersonen uit de boeken hebben een niet gemakkelijk leven, allemaal hebben ze ergens mee te kampen; ze zijn ernstig ziek, worden gepest, zijn dyslectisch.  Met een voorwerp, een talisman dat hen aanspreekt, kunnen ze reizen naar een ander universum, Talia. Naar Italië een andere, bijna magische, tijd. Daar zijn ze de uitverkorene worden Stravaganza genoemd en beleven ze avonturen.City of Masks: Bellezza = Venice
Lucien is een jongen van 17 jaar die ernstig ziek is, zo ziek dat hij dagenlang in bed ligt en alleen aan de werkelijkheid kan ontsnappen door te lezen.

City of Stars: Remora = Rome
Georgia houd heel erg van paarden en wordt daarom aangetrokken door haar talisman: een beeldje van een gevleugeld paard. Thuis heeft ze het erg lastig en ook op school hoort ze er niet helemaal bij. Talia is voor haar een ontsnapping aan de werkelijkheid.

City of Flowers: Giglia = Florence,
Sky belandt door klein breekbaar flesje in Talia, hij komt middenin de rellen tussen twee families in te zitten. Talia lijkt niet meer veilig voor de Stravaganza, is het mogelijk dat dit het einde is van de reizen naar Talia? In dit boek gaan de verhalen van de vorige Stravaganza en hun vrienden verder. Niet alleen in Talia maar ook in hun eigen tijd kunnen Stravaganza elkaar helpen.

City of Secrets: Padavia = Padua
Matt komt terecht in een universiteit waar hij samen met Lucien en Georgia strijd tegen de gevaarlijk di Chimici familie.

City of Ships: Classe = Ravenna
Isabel is de helft van een tweeling, ook zij komt terecht in Talia, waar ze in een koophaven terecht komt en opgevangen word door een vrouwelijke verkoper. Ook dit is een spannende tijd in Talia, de haven wordt aangevallen door piraten.

City of Swords: Fortezza = Lucca
Laura is ontzettend ongelukkig in haar eigen tijd, wanneer ze ontdekt dat ze een Stravaganza is en terecht komt bij een smid in Talia verandert haar leven nog meer wanneer ze verliefd word op de knappe Ludo die kroon wil grijpen. Laura moet een kant kiezen, kiest ze voor Ludo of vecht ze met de andere Stravaganza tegen hem?

Vroeger wilde ik graag dat deze serie verfilmd of dat er een serie van gemaakt zou worden. Nu ik meerdere boekverfilmingen heb gezien ben ik erg blij dat ze dit niet gedaan hebben. Tenminste niet dat ik hem kunnen vinden. Je kan je tijdens het lezen van deze boeken je fantasie de vrije loop geven en als je dan de film of serie kijkt valt dat waarschijnlijk alleen maar tegen.

De boeken zijn zowel in het Engels als Nederlands te bestellen bij Bol.com


Reacties

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Forest of Thousand Lanterns by Julie C. Dao

Fairyloot October
book was a Villainous read about an Asian Evil Queen. I did not expected much of it because I do not like Snowwhite's story and I'm new to the Asian setting. I do think that Asian culture is very interesting to learn from and about.

Xifeng (shefung) is a poor girl who lives with her aunt in a little village in Feng Lu, all she has is the education her aunt taught her and her beauty. Her destiny is shown in the cards...to become the next Empress. So she set out towards the palace.... This is such a nice retelling from the POV of a villain! That is something I haven't read before. And I really liked it. Xifeng develops towards the Evil Queen and it is really nice to see that happen.


Dao has a really nice writingstyle, I couldn't put the book down. Even if you don't read as much as I do or if you are not as good in English you can still easily read this book.

☆☆☆☆,5

If you doubt to read this book, do it! The series/duology is called "The Rise o…

The Queen of the Tearling Series by Erika Johansen

When Kelsea Glynn is 19 years old, a group of men appear at her doorstep and take her to the Keep. There is her castle, because Kelsea isn't just some 19 year old girl. She is the Queen of the Tearling.

With every book in this series I needed some time to get into the story, because the chapters are very large and it sometimes switches between POV's. Which is totally fine, but it sometimes distracted me too much. I really like this world building, I had some difficult with understanding when the story takes place (future) but after a while I got it and that made the books better. Although I did not like every aspect of Kelsea, Johansen is such a great writer. I liked how Johansen wrote the mysteries and made it all come together. I often was blown away by the revelation of some aspects of the stories!

Kelsea is a strong young woman with a strong mind, but sometimes she does not think her actions through...and that has consequences. I also have a big dislike about her attitude …