Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn Young Adult top 5

Ik vind het leuk om young adult boeken te lezen omdat je er lekker mee weg kan dromen. Een andere reden dat ik dit lees is omdat ik van fantasy houd. Ik vind crime ook leuk, maar toch lees ik liever young adult omdat ik vooral daarbij gewoon erg relaxed kan lezen.
Dit zijn mijn top 5 young adult series die ik de afgelopen vier jaar heb gelezen. De boeken staan in wilelkeurige volgorde, dus niet van goed naar minder goed of andersom.
Volgens het woordenboek: Dystopian novels zijn boeken die een wereld beschrijven waar je niet in zou willen leven.

The Selection series van Kiera Cass
Ik denk dat de Selectie-serie en de korte novels mijn favoriete serie is van dit rijtje. Ik vind verhalen over prinsessenjurken en parelle werelden erg leuk en interessant. In dit boek is bv, een derde wereld oorlog uitgebroken en is er een soort burgeroorlog bezig tijdens de boeken.
Ik heb de selectie serie heel snel uitgelezen en ook al was het voorspelbaar vond ik het toch leuk om te lezen hoe America zich in de nesten weet te werken. De korte novelles heb ik ook gelezen en ook die vond ik erg leuk, ze waren niet alleen kort en bondig maar het is ook leuk om de gedachtes van de niet-hoofdpersonen te lezen. Ik heb deze boeken als e-book gelezen en dat vond ik vooral erg prettig omdat ik dan gelijk aan het volgende boek kon beginnen zonder twee boeken mee te nemen in de trein of te moeten wachten totdat ik het boek gekocht had Aan de ene kant zou ik het leuk vinden als ze de boeken zouden verfilmen of een soort mini-serie (wat mij persoonlijk beter lijkt) want ik wil wel eens zien hoe ze de jurken uit de boeken namaken. Maar aan de andere kant, vaak kloppen de films niet met de boeken dus het zou ook zonde kunnen zijn van je eigen fantasie.
Ook deze boeken zijn in het Engels en Nederlands verkrijgbaar.

The Mazerunners series van James Dashner
Wie kent deze serie nou niet? Zeker omdat de eerste twee boeken verfilmd zijn.
Thomas een jongen van een jaar of 16 komt op een plek terecht waar allemaal jongens wonen. Hij weet alleen zijn naam en verder niet. Hij is zijn geheugen kwijt, net zoals de andere jongens dat hadden toen zij aankwamen in de Glade. Zo noemen de jongens de wereld waar zij in leven. Elke dag rennen er een aantal jongens het doolhof (maze) in. Zij zoeken elke dag naar een uitweg zodat ze kunnen ontsnappen. De volgende dag wordt er weer iemand gebracht, een meisje. En ze herkent Thomas. Daarna komen de jongens erachter dat door de komst van Thomas en Theresa the Glade anders is dan voorheen.

Ik was erg benieuwd naar deze serie, ik had er een hoop goede verhalen van gehoord. De serie heeft in totaal vier boeken: The Mazerunner, The Scorch Trials, The Death Cure en The Kill order. Het laatste boek is wat er vooraf is gegaan van The Mazerunner. Ik heb de boeken in het Engels gelezen, erg moeilijk geschreven was het niet, het is erg gedetailleerd waardoor je soms afdwaalt van de dingen die je wel moet onthouden voor het verhaal.
De boeken zijn zowel in het Engels als Nederlands te koop.

Divergent serie van Veronica Roth
In een wereld met vijf secties: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie, moet de 16-jarige Tris kiezen voor een sectie waar ze de rest van haar leven aan vastzit.  Bij het kiezen van een sectie hoort een ontgroening, Tris komt erachter wie haar echte vrienden zijn en wat er eigenlijk gaande is. Tris is namelijk bijzonder, ze past niet in één sectie zoals de meeste mensen, maar ze past in alle secties. De overheid ziet Tris als een gevaar en wil er alles aandoen om de “afwijkende” uit de weg te ruimen.
Ik heb deze boeken nu denk ik vier jaar geleden gelezen, dus ik weet niet meer precies hoe het boek ging (daarom lees ik het nu opnieuw). Maar ik weet wel dat ik het een supergoed bedacht vond hoe deze wereld in elkaar zit. En ik zal het dan ook echt aanraden deze boeken te lezen als je dat nog niet gedaan hebt en je van fantasy en parellel universums houdt. De boeken zijn te koop zowel in het Engels als in het Nederlands. Het boek Four hoort ook bij deze serie en is een soort Spin-off, deze heb ik zelf nog niet gelezen.


Mortal instruments van Cassandra Clare
Clary is een doodnormale tiener, tenminste dat dacht ze. Ze komt er achter dat ze net zoals haar moeder schaduwjagers zijn. Haar moeder wordt ontvoerd door haar vader, tot die dag dacht Clary dat hij dood was. In de zes boeken uit deze serie neemt Clary je mee in haar reis als schaduwjager en probeert ze haar moeder te redden. Ze ontmoet niet alleen vampieren maar andere wezens uit de onderwereld zoals weerwolven en elfen.  Clary krijgt hulp van haar beste vriend Simon, een mundane (zo noemen de schaduwjager mensen) en drie schaduwjagers: Jace, Alec en Isabelle die opgegroeid zijn als één familie.

Vanaf het eerste boek, City of Bones, was ik gelijk verkocht. Ik vind het een erg leuke serie. Goede spanning afwisselend met humor. Ik vind dat boeken erg prettig lezen en ik wil graag meer lezen van Cassandra Clare. Ik heb ook deze boeken als e-book gelezen. De film die van City of Bones vond ik wel wat tegenvallen, maar dat heb ik al gauw als ik een boek heel goed vind dat ik de film minder vind. Wat ik wel erg leuk vind om te kijken is de nieuwe serie Shadowhunters. Deze serie is gebaseerd op de Mortal Instruments serie. Dus vind je deze boeken net zo leuk als ik is de serie misschien ook wel wat voor jou (en andersom)! Er zijn zes boeken in deze the mortal instruments serie.
De boeken zijn zowel in het Nederlands als Engels te koop:


De Edelstenen-serie van Kerstin Gier
De Edelstenen serie speelt zich af in Londen in 2011. De familie van Gwendolyn behoort tot een geheim genootschap die kan tijdreizen. Haar nicht Charlotte bezit het gen om tijd te reizen, zij is de Ruby. Maar in plaats van dat Charlotte tijd kan reizen, reist Gwendolyn terug in de tijd. Charlotte is jarenlang getraind en Gwendolyn weet niet wat haar overkomt, naast alle lessen in geschiedeis en etiquette, de geheimen die het genootschap voor haar achterhoud, moet ze ook nog haar hoofd koel houden en niet verliefd worden op haar tijdreispartner Gideon.

Kirstin Gier is een Duitse schrijfster, de boeken zijn dus origineel in het Duits geschreven en ook de films zijn het Duits. Ruby Red, het eerste boek (en dus film) is wel al nagesynchroniseerd in het Engels. Ik heb zelf de boeken in het Engels gelezen. In het Nederlands wordt deze serie Eindeloos verliefd genoemd.
Ik houd van tijdreisboeken en dat was ook de voornaamste reden dat ik deze boeken heb gelezen. Ik wil graag de boeken nog een keer lezen, maar dan in het Duits omdat ik beter wil worden in Duits.Reacties

 1. Als je mazerunner en divergent leuk vond, dan vind je wss the hungergames serie ook leuk om te lezen! Verder Vind ik zelf the mortal instruments ook leuk om te lezen!
  Ik lees verder ook veel fanatasie en ik zou jouw aanraders zeker op mijn lijstje zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Hungergames vond ik ook goed. In ieder geval, het eerste boek vond ik erg goed! Maar vanaf halverwege het tweede boek vond ik het minder. Leuk dat je mijn blog leest! :)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Forest of Thousand Lanterns by Julie C. Dao

Fairyloot October
book was a Villainous read about an Asian Evil Queen. I did not expected much of it because I do not like Snowwhite's story and I'm new to the Asian setting. I do think that Asian culture is very interesting to learn from and about.

Xifeng (shefung) is a poor girl who lives with her aunt in a little village in Feng Lu, all she has is the education her aunt taught her and her beauty. Her destiny is shown in the cards...to become the next Empress. So she set out towards the palace.... This is such a nice retelling from the POV of a villain! That is something I haven't read before. And I really liked it. Xifeng develops towards the Evil Queen and it is really nice to see that happen.


Dao has a really nice writingstyle, I couldn't put the book down. Even if you don't read as much as I do or if you are not as good in English you can still easily read this book.

☆☆☆☆,5

If you doubt to read this book, do it! The series/duology is called "The Rise o…

The Queen of the Tearling Series by Erika Johansen

When Kelsea Glynn is 19 years old, a group of men appear at her doorstep and take her to the Keep. There is her castle, because Kelsea isn't just some 19 year old girl. She is the Queen of the Tearling.

With every book in this series I needed some time to get into the story, because the chapters are very large and it sometimes switches between POV's. Which is totally fine, but it sometimes distracted me too much. I really like this world building, I had some difficult with understanding when the story takes place (future) but after a while I got it and that made the books better. Although I did not like every aspect of Kelsea, Johansen is such a great writer. I liked how Johansen wrote the mysteries and made it all come together. I often was blown away by the revelation of some aspects of the stories!

Kelsea is a strong young woman with a strong mind, but sometimes she does not think her actions through...and that has consequences. I also have a big dislike about her attitude …