Doorgaan naar hoofdcontent

Tijdreizen!

Persoonlijk zou ik het geweldig vinden als ik kon tijdreizen. Wel op voor mij gewenste tijden natuurlijk ;) Wie zou er nou niet terug in de tijd willen om de sfeer te proeven hoe het was in die tijd.
Als ik tijd kon reizen in mijn eigen leven dan had ik wel een aantal dingen anders gedaan, niet om te spieken bij een tentamen, wat wel heel verleidelijk is, maar om een beter persoon te zijn. Vaker tijd doorbrengen met mijn opa en oma of om mijn moeder vaker te helpen in het huishouden. Dat zijn misschien erg standaard dingen, ik kan  wel hele persoonlijke dingen bespreken die ik anders gedaan zou hebben, maar dat heeft geen invloed meer op nu. Het kan niet, het verleden is gebeurt, je kan er wel op terug blijven kijken maar vaak haalt dat niets uit. Denk aan de fijne momenten en denk aan alle dingen die je nog kan doen.

Ik vind het heerlijk om te lezen over tijdreizen omdat je fantasie er op los kunt laten. Ik zou het liefst in het boek willen kruipen op zo’n moment. Zo fijn is dat!
De eerste tijdreizigers boeken die ik heb gelezen zijn de boeken van de Stravaganza serie, zie blogpost 28-02. Ik vind deze boeken vooral fijn omdat de plaatsen waar je heen reist gebaseerd zijn op echte plaatsen in, dit geval, Italië. Dat maakt het op een één of andere manier echter. Wat ik ook leuk vind aan deze boeken is dat er wel een grote rode draad door de boeken loopt maar dat elk boek apart een hoofdpersoon heeft die centraal staat in dat verhaal. Op deze manier leer je de hoofdpersoon echt kennen.

De boeken van de Edelstenen serie, gaan ook over tijdreizen, maar gaat dit een beetje anders dan met een talisman zoals in de Stravaganza serie. Je hebt er een soort magische instrument voor nodig, die eerst jouw bloed nodig heeft anders kan je nergens heenreizen. Deze vorm van reizen is onder toezicht gesteld van mensen die dit magische instrument beschermen. Ik vond deze boeken leuk om te lezen en ik wil ze dan ook graag nog een keer in de originele taal, Duits, lezen. Waar ik wel van baal is dat ik de films heb gezien, deze volgen de boeken totaal niet, dus ik vind het erg zonde dat ze deze boeken überhaupt verfilmd hebben. Waarom verfilm je een boek als je je niet eens aan het verhaallijn kan houden of details weglaat? Ik beschrijf deze boeken in mijn Young Adult top 5 van 15-02.

Dit zijn tot nu toe de enige tijdreis boeken die ik heb gelezen, maar ik wil wel heel graag het boek “The first fifteen lives form Harry August” willen lezen, zie blogpost van 19-02.
Ook wil ik graag de boeken van de Outlanderserie lezen. Het eerste boek “Outlander” staat op mijn TBR 2016. Het verhaal speelt zich af in 1945 en gaat over een jonge vrouw die op huwelijksreis is met haar man, ze keert terug in de tijd. Naar het jaar 1735 waar ze de zes- keer overgrootvader van haar man ontmoet. Ik kan niet wachten tot ik tijd heb om aan deze serie te beginnen. Het verhaal speelt zich af in Schotland en dat vind ik best wel gaaf, want ik heb altijd wel een keer naar Schotland willen gaan. Ik denk na het lezen van deze boeken alleen maar meer.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Mijn Young Adult top 5

Ik vind het leuk om young adult boeken te lezen omdat je er lekker mee weg kan dromen. Een andere reden dat ik dit lees is omdat ik van fantasy houd. Ik vind crime ook leuk, maar toch lees ik liever young adult omdat ik vooral daarbij gewoon erg relaxed kan lezen. Dit zijn mijn top 5 young adult series die ik de afgelopen vier jaar heb gelezen. De boeken staan in wilelkeurige volgorde, dus niet van goed naar minder goed of andersom. Volgens het woordenboek: Dystopian novels zijn boeken die een wereld beschrijven waar je niet in zou willen leven.
The Selection series van Kiera Cass Ik denk dat de Selectie-serie en de korte novels mijn favoriete serie is van dit rijtje. Ik vind verhalen over prinsessenjurken en parelle werelden erg leuk en interessant. In dit boek is bv, een derde wereld oorlog uitgebroken en is er een soort burgeroorlog bezig tijdens de boeken. Ik heb de selectie serie heel snel uitgelezen en ook al was het voorspelbaar vond ik het toch leuk om te lezen hoe America …

The Queen of the Tearling Series by Erika Johansen

When Kelsea Glynn is 19 years old, a group of men appear at her doorstep and take her to the Keep. There is her castle, because Kelsea isn't just some 19 year old girl. She is the Queen of the Tearling.

With every book in this series I needed some time to get into the story, because the chapters are very large and it sometimes switches between POV's. Which is totally fine, but it sometimes distracted me too much. I really like this world building, I had some difficult with understanding when the story takes place (future) but after a while I got it and that made the books better. Although I did not like every aspect of Kelsea, Johansen is such a great writer. I liked how Johansen wrote the mysteries and made it all come together. I often was blown away by the revelation of some aspects of the stories!

Kelsea is a strong young woman with a strong mind, but sometimes she does not think her actions through...and that has consequences. I also have a big dislike about her attitude …