Doorgaan naar hoofdcontent

The Mortal Instruments door Cassandra Clare REREAD


Ik heb The Mortal Instruments in 2014 nog gelezen. Ik vond de boeken toen erg leuk en fijn om te lezen. Ik ben alleen vergeten of ik bij City of Fallen Angels of City of Lost Souls ben gebleven. Dat is één van de redenen dat ik de serie opnieuw lees. Een andere reden is dat er nog een boek aan deze serie is toegevoegd! Namelijk City of Heavenly Fire. Nog een andere reden is dat ik de serie Shadowhunters volg wat gebaseerd is op The Mortal Instruments serie en ik graag bij wil zijn met lezen van het verhaal. En de laatste reden is dat ik de andere Shadowhunters series van Cassandra Clare ook wil lezen, ook al is de volgorde van deze series niet van belang vind ik het toch erg fijn om eerst de ene serie uit te lezen van een groter verhaal voordat ik aan bijv. Infernal Devices of het nieuwste boek van Cassandra, Lady Midnight, deze is 8 maart uitgekomen, begin.

Omdat ik deze serie op mijn E-reader lees kan ik gelijk met het volgende boek beginnen ongeacht waar ik op dat moment ben.

Als je de serie nog niet gelezen hebt kan deze post SPOILERS bevatten!

City of Bones
Omdat dit boek nog erg goed in mijn geheugen zat, doordat ik het al gelezen heb, maar ook omdat ik de serie Shadowhunters volg, ben ik er snel doorheen gevlogen. Nu ik het boek voor de tweede keer heb gelezen merk ik wel dat ik het niet een geweldig boek vind. Je moet wel echt de andere boeken lezen wil je helemaal in het verhaal komen en van deze serie gaan houden.

City of Ashes
Ook dit boek zat beter in mijn geheugen dan ik dacht. Ik vind dit boek vooral leuk omdat je leest hoe Simon verandert in een vampier en hoe hij daar mee omgaat. Ook vind ik een nieuw personage Maia erg leuk. Een weerwolfmeisje dat bij de horde van Luke hoort. Ik ben sowieso al meer van de weerwolven dan vampiers , maar ik vind het vooral leuk omdat je leest hoe Luke is als Hordeleider. Wel heb ik een zwart gat in mijn geheugen bij dit boek want het voelde alsof ik het gevecht op de boot voor het eerst las. Wat ik wel een mooi fragment vind uit dit boek is wanneer Magnus en Alec op de auto zitten van Luke en dat Alec zijn kracht leent aan Magnus, niet echt romantisch maar wel een belangrijk moment in het verhaal van Magnus en Alec, vind ik.

City of Glass        
Ik heb een booktuber in één van zijn filmpjes horen zeggen dat Clary soms zo roekeloos is, ze denkt niet na voordat ze een beslissing neemt. Ja dat klopt, vooral in dit boek komt dat erg naar voren. Ik merk dat ik dit boek nu ik het voor de tweede keer lees minder interessant vind. Maar wow! Ik was helemaal vergeten dat Clary en Jace de engel in de kelder vinden van het huis van de familie Wayland. Ik wist wel vaag nog van het gevecht dat in de stad plaatsvindt en ik had uiteraard wel onthouden dat Sebastian Evil is, maar ik ben toch wel blij dat ik ook dit boek opnieuw ben gaan lezen. Wel stoor ik mij er ontzettend aan over de gevoelens van Clary en Jace, Clary is nog steeds verliefd op Jace maar zoent met Sebastian. Je kan niet kiezen op wie je verliefd wordt, maar het lijd voor mij, ik denk omdat ik het voor de tweede keer lees, af van het verhaal. Ik vind het fragment dat Magnus zijn liefde aan Alec verklaart, midden in een aanval op de stad waar ze zijn erg leuk. Nu ik het boek uit heb is het wel een opluchting, ik vond het einde nogal langdradig, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Ik wil graag deze serie uit gelezen hebben om te kunnen starten met Infernal Devices.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Forest of Thousand Lanterns by Julie C. Dao

Fairyloot October
book was a Villainous read about an Asian Evil Queen. I did not expected much of it because I do not like Snowwhite's story and I'm new to the Asian setting. I do think that Asian culture is very interesting to learn from and about.

Xifeng (shefung) is a poor girl who lives with her aunt in a little village in Feng Lu, all she has is the education her aunt taught her and her beauty. Her destiny is shown in the cards...to become the next Empress. So she set out towards the palace.... This is such a nice retelling from the POV of a villain! That is something I haven't read before. And I really liked it. Xifeng develops towards the Evil Queen and it is really nice to see that happen.


Dao has a really nice writingstyle, I couldn't put the book down. Even if you don't read as much as I do or if you are not as good in English you can still easily read this book.

☆☆☆☆,5

If you doubt to read this book, do it! The series/duology is called "The Rise o…

Spindle Fire by Lexa Hillyer

This is not just a retelling about Aurora, but also about another girl, never been told. About her sister Isabelle. These two sisters are very different, but grew up together in the castle. And while Malfleur is getting stronger, the kingdoms are divided. And the girls get separated.
This story is different from what I expected, I thought it would be more excitement. But although I was disappointed, it did read like a fairytale. It had a slow pace and that suit the story, the story about Sleeping Beauty. Because the writing wasn’t that fast paced I took my time reading, I even went three days without reading because I didn’t was drawn to it that much. I wish the story would have contained more excitement, more mystery and maybe folklore? I love Folklore and especially in fairytale books!
This is definitely a fairytale retelling that reads like a real fairytale, like Hunted by Meagon Spooner. Next year Hillyer will bring out another book “Winter Glass” I think that this will be a compa…