Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn favoriete Nederlandse Schrijfsters!

Ik geef toe, ik lees niet vaak Nederlandse boeken en als ik dan wel in het Nederlands lees dan zijn dat meestal uit het Engels vertaalde boeken. Maar toch heb ik boeken in mijn kast staan van Nederlandse schrijvers. Hier is mijn huidige top 3 van leukste Nederlandse schrijfsters.

Toen ik 18 jaar werd mocht ik een boek uitzoeken van mijn tante, ik koos voor een boek van Chantal van Gastel met de pakkende titel “Zoek het maar uit!”. Ik heb het nog niet heel lang geleden weer gelezen en ik vind het boek nog steeds leuk. Andere boeken die ik van Chantal heb gelezen zijn de boeken van de Zwaar reeks; Zwaar verliefd, Zwaar beproefd en Zwaar verguld. Ik heb erg genoten van deze boeken, erg gelachen en ook al is de hoofdpersoon wat ouder dan toen ik was toen ik de boeken las, vind ik het echt leuke boeken. Ook heb ik “Geknipt voor jou” gelezen, ik denk dat ik het leukste boek vind van Chantal. Chantal schrijft op een erg leuke manier en je vliegt door het boek. Het is echt heerlijk als je een feel-good boek nodig hebt. Wat ik (denk ik) vooral zelf vind is dat alle vrouwen uit Chantal haar boeken ook op hun eigen manier powervrouwen zijn en dat vind ik erg leuk en inspirerend. Ik ben erg benieuwd naar haar nieuwste boek “Ik wist het!”. Ik hoop dat ik dit boek op mijn TBR van 2017 kan zetten. Als de mogelijkheid zich voordoet dat ik Chantal kan ontmoeten dan zou ik dat zo doen, vooral om natuurlijk een handtekening te vragen in één van mijn boeken en misschien heb ik tegen die tijd ook wel wat vragen bedacht. Wie weet?

Een andere schrijfster van Chicklit boeken is Lisette Jonkman. Ik heb twee boeken van haar gelezen: Verkikkerd en Verslingerd. Deze boeken spraken mij erg aan omdat de hoofdpersoon op zichzelf gaat wonen, voor het eerst en niet weet wat haar overkomt. Mijn situatie is totaal anders dan die Lisette beschrijft maar ik heb genoten van haar boeken. Toen ik het eerste deel Verkikkerd uit van deze tweedelige reeks heb ik gelijk op Bol.com het tweede e-book gekocht zodat ik verder kon lezen. Ik las het eerste deel in de middag uit en het tweede deel heb ik na middennacht uitgelezen. Ik kon het einde niet geloven, het was zo mooi maar tegelijkertijd ook verdrietig. Ik heb Lisette gemaild, iets wat ik nooit zou doen, met hoe goed ik haar boeken vond. Lisette heeft tot nu toe nog één ander leesboek uitgebracht, deze kwam voor de andere boeken. Daarnaast heeft ze nog een boek uitgebracht met tips om je aan het schrijven te krijgen, het heet daarom dan ook “Schrijven kreng!”. Ik moet dit boek nog steeds lezen… Dus ik zet dit boek ook alvast op mijn TBR van 2017!

Een boek wat dit jaar wel op mijn TBR staat is van Loes den Hollander. Ik heb dit boek ook al een halfjaar liggen maar ik kwam er gewoon niet aan toe. Ik moet bekennen dat ik nog maar twee boeken heb gelezen van Loes en dat ik zelfs ben vergeten hoe deze heten, sorry Loes als je dit leest. Een goede vriendin raadde een van die boeken aan en ik vond het vanaf het eerste hoofdstuk goed! Ik vind Loes haar schrijfstijl erg goed, omdat ze thrillers schrijft moet ze natuurlijk wel goed zijn in spanningsopbouw en dat is ze! Ik lees niet zo heel vaak thrillers, maar als ik dan toch thrillers lees dan is het een boek van Loes of van Camilla Läckberg, hierover komt nog een post. Dit jaar staat Vluchtgedrag op mijn TBR.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Forest of Thousand Lanterns by Julie C. Dao

Fairyloot October
book was a Villainous read about an Asian Evil Queen. I did not expected much of it because I do not like Snowwhite's story and I'm new to the Asian setting. I do think that Asian culture is very interesting to learn from and about.

Xifeng (shefung) is a poor girl who lives with her aunt in a little village in Feng Lu, all she has is the education her aunt taught her and her beauty. Her destiny is shown in the cards...to become the next Empress. So she set out towards the palace.... This is such a nice retelling from the POV of a villain! That is something I haven't read before. And I really liked it. Xifeng develops towards the Evil Queen and it is really nice to see that happen.


Dao has a really nice writingstyle, I couldn't put the book down. Even if you don't read as much as I do or if you are not as good in English you can still easily read this book.

☆☆☆☆,5

If you doubt to read this book, do it! The series/duology is called "The Rise o…

Spindle Fire by Lexa Hillyer

This is not just a retelling about Aurora, but also about another girl, never been told. About her sister Isabelle. These two sisters are very different, but grew up together in the castle. And while Malfleur is getting stronger, the kingdoms are divided. And the girls get separated.
This story is different from what I expected, I thought it would be more excitement. But although I was disappointed, it did read like a fairytale. It had a slow pace and that suit the story, the story about Sleeping Beauty. Because the writing wasn’t that fast paced I took my time reading, I even went three days without reading because I didn’t was drawn to it that much. I wish the story would have contained more excitement, more mystery and maybe folklore? I love Folklore and especially in fairytale books!
This is definitely a fairytale retelling that reads like a real fairytale, like Hunted by Meagon Spooner. Next year Hillyer will bring out another book “Winter Glass” I think that this will be a compa…