Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn favoriete Nederlandse Schrijfsters!

Ik geef toe, ik lees niet vaak Nederlandse boeken en als ik dan wel in het Nederlands lees dan zijn dat meestal uit het Engels vertaalde boeken. Maar toch heb ik boeken in mijn kast staan van Nederlandse schrijvers. Hier is mijn huidige top 3 van leukste Nederlandse schrijfsters.

Toen ik 18 jaar werd mocht ik een boek uitzoeken van mijn tante, ik koos voor een boek van Chantal van Gastel met de pakkende titel “Zoek het maar uit!”. Ik heb het nog niet heel lang geleden weer gelezen en ik vind het boek nog steeds leuk. Andere boeken die ik van Chantal heb gelezen zijn de boeken van de Zwaar reeks; Zwaar verliefd, Zwaar beproefd en Zwaar verguld. Ik heb erg genoten van deze boeken, erg gelachen en ook al is de hoofdpersoon wat ouder dan toen ik was toen ik de boeken las, vind ik het echt leuke boeken. Ook heb ik “Geknipt voor jou” gelezen, ik denk dat ik het leukste boek vind van Chantal. Chantal schrijft op een erg leuke manier en je vliegt door het boek. Het is echt heerlijk als je een feel-good boek nodig hebt. Wat ik (denk ik) vooral zelf vind is dat alle vrouwen uit Chantal haar boeken ook op hun eigen manier powervrouwen zijn en dat vind ik erg leuk en inspirerend. Ik ben erg benieuwd naar haar nieuwste boek “Ik wist het!”. Ik hoop dat ik dit boek op mijn TBR van 2017 kan zetten. Als de mogelijkheid zich voordoet dat ik Chantal kan ontmoeten dan zou ik dat zo doen, vooral om natuurlijk een handtekening te vragen in één van mijn boeken en misschien heb ik tegen die tijd ook wel wat vragen bedacht. Wie weet?

Een andere schrijfster van Chicklit boeken is Lisette Jonkman. Ik heb twee boeken van haar gelezen: Verkikkerd en Verslingerd. Deze boeken spraken mij erg aan omdat de hoofdpersoon op zichzelf gaat wonen, voor het eerst en niet weet wat haar overkomt. Mijn situatie is totaal anders dan die Lisette beschrijft maar ik heb genoten van haar boeken. Toen ik het eerste deel Verkikkerd uit van deze tweedelige reeks heb ik gelijk op Bol.com het tweede e-book gekocht zodat ik verder kon lezen. Ik las het eerste deel in de middag uit en het tweede deel heb ik na middennacht uitgelezen. Ik kon het einde niet geloven, het was zo mooi maar tegelijkertijd ook verdrietig. Ik heb Lisette gemaild, iets wat ik nooit zou doen, met hoe goed ik haar boeken vond. Lisette heeft tot nu toe nog één ander leesboek uitgebracht, deze kwam voor de andere boeken. Daarnaast heeft ze nog een boek uitgebracht met tips om je aan het schrijven te krijgen, het heet daarom dan ook “Schrijven kreng!”. Ik moet dit boek nog steeds lezen… Dus ik zet dit boek ook alvast op mijn TBR van 2017!

Een boek wat dit jaar wel op mijn TBR staat is van Loes den Hollander. Ik heb dit boek ook al een halfjaar liggen maar ik kwam er gewoon niet aan toe. Ik moet bekennen dat ik nog maar twee boeken heb gelezen van Loes en dat ik zelfs ben vergeten hoe deze heten, sorry Loes als je dit leest. Een goede vriendin raadde een van die boeken aan en ik vond het vanaf het eerste hoofdstuk goed! Ik vind Loes haar schrijfstijl erg goed, omdat ze thrillers schrijft moet ze natuurlijk wel goed zijn in spanningsopbouw en dat is ze! Ik lees niet zo heel vaak thrillers, maar als ik dan toch thrillers lees dan is het een boek van Loes of van Camilla Läckberg, hierover komt nog een post. Dit jaar staat Vluchtgedrag op mijn TBR.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Mijn Young Adult top 5

Ik vind het leuk om young adult boeken te lezen omdat je er lekker mee weg kan dromen. Een andere reden dat ik dit lees is omdat ik van fantasy houd. Ik vind crime ook leuk, maar toch lees ik liever young adult omdat ik vooral daarbij gewoon erg relaxed kan lezen. Dit zijn mijn top 5 young adult series die ik de afgelopen vier jaar heb gelezen. De boeken staan in wilelkeurige volgorde, dus niet van goed naar minder goed of andersom. Volgens het woordenboek: Dystopian novels zijn boeken die een wereld beschrijven waar je niet in zou willen leven.
The Selection series van Kiera Cass Ik denk dat de Selectie-serie en de korte novels mijn favoriete serie is van dit rijtje. Ik vind verhalen over prinsessenjurken en parelle werelden erg leuk en interessant. In dit boek is bv, een derde wereld oorlog uitgebroken en is er een soort burgeroorlog bezig tijdens de boeken. Ik heb de selectie serie heel snel uitgelezen en ook al was het voorspelbaar vond ik het toch leuk om te lezen hoe America …

The Queen of the Tearling Series by Erika Johansen

When Kelsea Glynn is 19 years old, a group of men appear at her doorstep and take her to the Keep. There is her castle, because Kelsea isn't just some 19 year old girl. She is the Queen of the Tearling.

With every book in this series I needed some time to get into the story, because the chapters are very large and it sometimes switches between POV's. Which is totally fine, but it sometimes distracted me too much. I really like this world building, I had some difficult with understanding when the story takes place (future) but after a while I got it and that made the books better. Although I did not like every aspect of Kelsea, Johansen is such a great writer. I liked how Johansen wrote the mysteries and made it all come together. I often was blown away by the revelation of some aspects of the stories!

Kelsea is a strong young woman with a strong mind, but sometimes she does not think her actions through...and that has consequences. I also have a big dislike about her attitude …