Doorgaan naar hoofdcontent

Me before you filmreview

KAN SPOILERS BEVATTEN!
Op de avond van 18 juni ben ik met een goede vriendin naar de film geweest. Ik was erg blij dat ze met mij wilde gaan anders had ik alleen in de bioscoop gezeten. Want ik moest en zou deze film zien! Ik heb het boek in de zomer van 2015 gelezen dus ik weet niet meer alle details, maar ik weet wel de scenes waar ik om moet lachen en huilen. Ik vond de film echt heel mooi, ik ben vaak wel terughoudend om een boekverfilming te zien maar deze was echt goed!

Acteurs:
Wanneer je een boek leest is het altijd lastig, vind ik, om de personages die jij je zo levendig hebt voorgesteld om echt tot leven te zien komen op scherm. Ik moet zeggen dat ik de keuze van acteurs echt goed vind. Ik kende er drie al van andere films en TV-series en ik vind vooral dat Lou (gespeeld door Emilia Clarke, Khaleesi van Game of Thrones), de hoofdpersonage echt goed gecast is. Ik vind haar als actrice erg goed, als Lou is zij een lief meisje dat heel enthousiast en vrolijk is, maar in Game of Thrones is zij een badass queen, soms een beetje té badass als je het mij vraagt.
Dit is één van mijn favoriete scenes


Will Traynor (gespeeld door Sam Caflin, Finnick Odair van The Hunger Games) vind ik erg knap, en dat helpt best bij een romantisch film zoals deze. Ik heb niet zoveel met The Hunger Games dus vergelijken kan ik niet echt. Maar de manier waarop hij lacht. Ik vind dat hij de personage van Will heel goed neer heeft gezet. Ik denk dat het heel lastig is om somber te spelen en ik vind dat Sam Caflin het goed heeft gedaan.
Ik vind dat de relatie tussen de ouders van Will erg goed is uitgebeeld? Want je ziet dat het beide ouders erg pijn doet dat Will zo met zijn leven worstelt, maar zijn vader wil dat Will zijn eigen beslissingen kan nemen. Zijn moeder is het daar niet mee eens. En het doet bijna zeer om hen zo kapot te zien gaan. Deze film lijkt mij geen makkelijke film om in te spelen maar ik vind dat Charles Dance (Tywin Lanister van Game of Thrones) en Janet McTeer het heel goed hebben gedaan in deze rollen.

Ik had wel moeite om Patrick (Matthew Lewis) te plaatsen, het is namelijk Marcel Lubbermans, dus daar had ik even moeite mee om hem te plaatsen. 

Ik vond de film echt heel goed, ik vond de acteurs goed uitgekozen, goede setting en goed nagedacht over de outfitkeuzes van Lou. De opbloeiende liefde tussen Will en Lou is heel mooi en ik werd niet alleen verdrietig van deze romantische film maar ik werd ook erg vrolijk.
Ik geef het vijf sterren.Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Three Dark Crowns (Drie donkere kronen)- Kendare Blake

Drie zussen, geboren op dezelfde dag. Eén koningin is een ervaren vergiftiger, de andere is een koningin die de elementen kan beheren en de laatste kan de natuur naar haar hand zetten. Na hun 16de verjaardag zullen zij alles op alles moeten zetten om de kroon te krijgen en te kunnen heersen. De enige optie om de kroon te krijgen is om de andere twee te vermoorden…
Klinkt interessant toch? Mij leek het een erg donker en spannend boek. Het is uitgekomen op 20 september en een week later had ik het in huis. Ik was erg enthousiast door de beschrijving die ik hoorde van Book(You)tubers. Toen ik het eenmaal in mijn handen had kon ik dan ook niet wachten om het lezen, ik was echter wel teleurgesteld dat het over 16-jarige ging. Dat had ik  van te voren niet begrepen. Dat aspect is nog het minst wat ik niet leuk vond aan het boek, maar ik had graag gehad dat ze bijv. 19 waren, dan ben je meestal toch wat volwassener en misschien wat minder beïnvloedbaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling v…

Forest of Thousand Lanterns by Julie C. Dao

Fairyloot October
book was a Villainous read about an Asian Evil Queen. I did not expected much of it because I do not like Snowwhite's story and I'm new to the Asian setting. I do think that Asian culture is very interesting to learn from and about.

Xifeng (shefung) is a poor girl who lives with her aunt in a little village in Feng Lu, all she has is the education her aunt taught her and her beauty. Her destiny is shown in the cards...to become the next Empress. So she set out towards the palace.... This is such a nice retelling from the POV of a villain! That is something I haven't read before. And I really liked it. Xifeng develops towards the Evil Queen and it is really nice to see that happen.


Dao has a really nice writingstyle, I couldn't put the book down. Even if you don't read as much as I do or if you are not as good in English you can still easily read this book.

☆☆☆☆,5

If you doubt to read this book, do it! The series/duology is called "The Rise o…

The Queen of the Tearling Series by Erika Johansen

When Kelsea Glynn is 19 years old, a group of men appear at her doorstep and take her to the Keep. There is her castle, because Kelsea isn't just some 19 year old girl. She is the Queen of the Tearling.

With every book in this series I needed some time to get into the story, because the chapters are very large and it sometimes switches between POV's. Which is totally fine, but it sometimes distracted me too much. I really like this world building, I had some difficult with understanding when the story takes place (future) but after a while I got it and that made the books better. Although I did not like every aspect of Kelsea, Johansen is such a great writer. I liked how Johansen wrote the mysteries and made it all come together. I often was blown away by the revelation of some aspects of the stories!

Kelsea is a strong young woman with a strong mind, but sometimes she does not think her actions through...and that has consequences. I also have a big dislike about her attitude …